HEADlines

Aandelen Azteco Electronics

CDS Holding neemt per 2 december jl. de aandelen van Azteco Electronics over.

De huidige combinatie van CDS, HEAD en MUCO groeit met de overname van Azteco naar ruim 165 medewerkers waarvan circa 30 gerelateerd aan ontwikkeling. Ruim 140 medewerkers zijn actief in de productie en ondersteunende afdelingen. Het plan is om de vier entiteiten op de huidige locaties te houden.

Directeur eigenaar Willem Kok van CDS, MUCO en HEAD: ”Met de overname van Azteco versterken we onze capaciteit voor productie van elektronica. HEAD en CDS zijn de laatste jaren sterk gegroeid. Om ruimte te geven aan deze groei was er behoefte aan extra capaciteit. Azteco heeft de ruimte om die groei te faciliteren.”

Directeur Martin Sijbrands van Azteco electronics: “Met de aansluiting van Azteco bij CDS zijn we onderdeel van een grotere organisatie die sterk is op zowel het gebied van ontwikkeling als productie van elektronica. Daarmee is voor de langere termijn de continuïteit voor Azteco zeker gesteld. Ik verheug me enorm om in deze combinatie tot medio volgend jaar mee te mogen draaien en te zien hoe ons bedrijf zich in deze combinatie verder kan ontwikkelen.”

Azteco is ontstaan in 1997 uit verzelfstandiging van het voormalige Holec Ridderkerk. De onderneming ging toen direct van start met een team van ervaren medewerkers. In 2016 is Azteco een winstgevende onderneming met 29 medewerkers met een goed geoutilleerd machinepark. Azteco beschikt over twee SMD lijnen en diverse soldeerstraten waarbij er de mogelijkheid is om voor bepaalde klanten ook nog loodhoudend te solderen. Azteco heeft zowel ISO 9001:2008 als AQAP 2120:2009 certificering.

CDS is sinds 1977 actief op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica. Het bedrijf beschikt over een zeer geavanceerde moderne productiefaciliteit. In combinatie met zusterbedrijf HEAD zijn er vier SMD lijnen, twee selectief soldeer stations, twee golfsoldeer straten, röntgeninspectie, selectief coating, etc. etc. Daarnaast behoort ook ontwikkelbedrijf MUCO tot de groep.

Voor het realiseren van de versterking die het samengaan biedt is het niet noodzakelijk om ook naar één locatie te gaan. Een deel van de slagkracht van de vier bedrijven wordt juist geboden door de flexibiliteit die de beperkte omvang biedt. Onze filosofie is dat de combinatie van productie en ontwikkeling het mogelijk maakt om klanten maximaal van dienst te zijn. Ieder bedrijf houdt het contact met de eigen klanten. Er zal daarom voor veel klanten en voor onze medewerkers in praktische zin weinig veranderen. De mogelijkheden die we bieden zullen echter veel ruimer zijn. Martin Sijbrands blijft nog minimaal tot medio 2017 aan Azteco verbonden.

>> Einde persbericht >>

Niet voor publicatie
Nadere toelichting en achtergrondinformatie over de overname kunt u telefonisch verkrijgen bij;
Willem Kok - directeur/eigenaar CDS, MUCO en HEAD via 06 24987733
of
Martin Sijbrands - adviseur directie 06 51519249

Contact Head

Head Electronics BV
Ambachtsweg 17
2222 AH Katwijk

Tel: +31 (0)71 - 4029 154

Kamer van Koophandel Utrecht nr.:
28033616
BTW nr.:
NL007702140B01

© Head Electronics. All Rights Reserved.