PCB Intermediair

  • Home
  • PCB Intermediair

PCB werkvoorbereiding en inkoop

Aan de hand van door u geleverde specificaties wordt door onze werkvoorbereiding uw printontwerp in een paneelontwerp geplaatst waarna de printplaat bij één van onze geselecteerde printleveranciers wordt besteld.
Deze bestelling bevat de paneeldata en printspecificaties. De printleverancier vervaardigt de printplaat door middel van een fotografisch en chemisch procedé. De uitvoeringen die bij ons het meest worden aangevraagd zijn de zogenaamde dubbelzijdige, 4-laags en 6-laags printplaten. Uiteraard zijn andere uitvoeringen ook mogelijk. Zie hiervoor onze checklist of gebruikt u uw eigen printspecificatie.

De verdere bewerkingen zijn onder andere boren, frezen, aanbrengen van het soldeermasker d.m.v. curtain coating, tekstopdruk, peel-off masker, carbonlak en het maken van V-groeven of andere uitbreekvoorzieningen.

De maximale paneel maten voor de SMD-lijn zijn: 420 mm (x-lengterichting) en 260 mm (y-breedte transportband). Ook plaatsen wij fiducials op de rand rondom en letten we op het eventueel doorbuigen van de print. Zie ook onze pagina over Design for manufacturing.

Onze partners zijn in het bezit van een modern machinepark en gecertificeerd kwaliteitssysteem (ISO 9001/IPC6012) wat garant staat voor producten met een hoge kwaliteit. De printplaten worden na productie elektrisch getest. Als finishing kennen wij naast NiAu (chemisch goud) ook loodvrij HAL voor puur conventionele printen. Als een printplaat gecoat moet worden is het belangrijk om dat in de checklist aan te geven. Bij binnenkomst van de printplaat bij HEAD wordt door middel van ingangscontrole de oppervlakte-energie van het soldeermasker met behulp van een gecalibreerde markeerstift gecontroleerd om zodoende de ingangskwaliteit te waarborgen.

Aanvraag

Bestuckte printplaat (PCBA)

en/of (eind)assemblage/samenbouw, zie checklist.

Veel van deze informatie komt in de on-line projectmap terecht welke tijdens de productiefase van het product wordt gebruikt wordt: zie Design for manufacturing.

Contact Head

Head Electronics BV
Ambachtsweg 17
2222 AH Katwijk

Tel: +31 (0)71 - 4029 154

Kamer van Koophandel Utrecht nr.:
28033616
BTW nr.:
NL007702140B01

© Head Electronics. All Rights Reserved.